Risotto met paddenstoelen

Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 gr risottorijst
- 500 gr paddestoelenmix
- rozemarijn (vers: 2 takjes, gedroogd: 1 tl)
- tijm (vers: 1 bosje, gedroogd: 1tl)

- klont boter
- olijfolie

- 40 gr parmezaanse kaas
- 1L bouillon (groente of kip)
- optioneel: 1/2 glas witte wijn

Bereiding:
* pel en snipper de ui en de knoflook en fruit met een flinke scheut      
   olijfolie in een pan
* maak in een aparte pan de bouillon en houd deze warm
* doe de rijst bij de ui en knoflook
* wanneer je wijn wilt gebruiken, giet je deze nu bij de rijst en wacht  
   al roerende tot deze geheel geabsorbeerd is
* doe een scheut bouillon bij de rijst en laat deze onder af en toe
   roeren absorberen
* iedere keer als de bouillon geabsorbeerd is doe je een nieuwe scheut
   erbij totdat de rijst niets meer absorbeert
* snij ondertussen de paddestoelen in plakjes en doe ze in een aparte
   pan met wat olijfolie
* maak de paddestoelen op smaak met een snufje zout en peper
* Wanneer de risotto pap-achtig is, roer je er de tijm, rozemarijn, een
   klont boeter en parmezaanse kaas erdoor
* voeg de paddestoelen en risotto samen en roer even door

Lekker met een salade van andijvie, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.
(bron: Jamie Oliver)
 

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon