Pompoensoep

Ingrediënten:
- 1 (fles-)pompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rood pepertje fijn gesneden
- 1,5L groenten- of kippenbouillon
- 1 el kerrie (liefst Surinaamse massala)
- olijfolie

 

Bereidingswijze:
* verwarm de oven op 200 graden
* snij de pompoen in grove stukken en leg ze op de bakplaat
* zet de pompoen ongeveer 15 minuten in de oven, laat daarna even
   afkoelen
* Fruit de ui glazig en voeg de knoflook en het pepertje toe
* haal de pompoen uit de oven. Als het goed is, kun je de schil nu
   makkelijk eraf halen
* voeg de pompoen, 1 Liter water en de bouillonblokjes toe aan het
   uimengsel
* Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken
* breng op smaak met zout en peper en een flinke eetlepel kerrie

* Kieper alles in de blender en pureer tot een gladde soep

 

Serveer de soep eventueel met een lepel crème fraiche en/of
 croutons 

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon