Ovenschotel van herfstgroenten 4p

Ingrediƫnten:
- 1 kg aardappelen
- 2 dl groentenbouillon
- 500 gr savooiekool/ spitskool
- 750 gr wortelen
- 400 gr spruiten
- 1 tl tijm
- 300 gr gehakt/ quornblokjes
- 2dl kookroom
- 2 eetlepels mosterd
- peper, zout en olijfolie

Bereidingswijze:
* verwarm de oven op 200 graden
* schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
* snijd de kool en kook gaar
* ondertussen schil je de wortel en maak je de spruitjes schoon
* snijd beiden in kleine stukken en stoof gaar in wat olijfolie
* kruid de wortelen en spruitjes met de tijm en peper
* Voeg gehakt (of quorn) toe en de room, mosterd en 1dl bouillon
* giet de aardappelen af en giet 1 dl groentenbouillon erbij
* stamp de aardappelen tot een puree
* giet de kool af en voeg deze toe aan de aardappelpuree met wat
   peper
* Voeg het groenten en gehakt/quorn mengsel uit over de bodem van
   een ovenschaal
* Schep daar de aardappel-savooiekoolpuree overheen
* zet 30 minuten in de oven
 

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon