Makkelijke vegetarische pasta

Ingrediƫnten
- 200 gr wortel 
- 150 gr erwtjes, diepvries 
- 1 ui 
- 2 teentjes knoflook 
- 400 gr blokjes tomaat uit blik 
- 250 gr tortellini of tortelloni 
- 1 bol mozzarella

- Chilipoeder
- Olijfolie
- Peper en zout
- 100 ml water

Optioneel: 5 gr verse basilicum



Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna af met koud water. Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water. Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder.

Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe. Meng dit goed. Snijd de mozzarella in stukjes en eventueel scheur je de basilicum fijn. Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta. Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is. Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum.
(bron:leukerecepten.nl)

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon