Hasjee (6p)

Ingrediënten 

- 500 gr stoofvlees
- 2 grote uien, in ringen
- azijn
- koud water
- peper en zout
- 3 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- appelstroop
- maïzena
- boter
 

Bereidingswijze:
Een nacht van te voren doe je het vlees met peper en zout in een kom. Leg de laurier en de kruidnagels erbij. Giet er dan de azijn en het water (50/50) overheen, totdat het geheel onder staat.

* boter in de pan
* Haal het vlees uit de marinade, goed uit laten lekken,(marinade 
   bewaren!).
* Bak het vlees rondom goed bruin.
* uien ringen erbij en laat dit alles nog even bakken.
* Doe de marinade bij het vlees, zodat het flink onder staat.
* Een flinke eetlepel stroop erbij, en laat dit geheel op een laag vuurtje
   pruttelen, tot het bijna uit elkaar valt.
* Op smaak maken met peper/zout en stroop. Misschien nog iets
   binden met maïzena.​

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon