Aardappelsalade (6p)

IngrediĆ«nten: 

- 8 middelgrote aardappelen  
- 2 kruidenbouillontabletten 

- 1 kleine ui  

- 1 dl witte azijn 

- peper en zout 

- 2 afgestreken eetlepels mayonaise 

- 1 eetlepel magere kwark of yoghurt 

- 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
 

Bereidingswijze:

  • Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.

  • Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan.

  • Aardappelschijfjes aan de kook brengen en ca. 3 minuten koken.

  • Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog ca. 3 minuten koken.

  • In het vocht 10 minuten laten afkoelen.

  • Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken.

  • Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden.

  • Af laten koelen

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon