
Aardappelsalade (6p)

Ingrediƫnten:
- 8 middelgrote aardappelen
- 2 kruidenbouillontabletten
- 1 kleine ui
- 1 dl witte azijn
- peper en zout
- 2 afgestreken eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel magere kwark of yoghurt
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
Bereidingswijze:
-
Aardappelen schillen en in plakjes snijden van 1/2 cm. Ui pellen en snipperen. Aardappelschijfjes goed wassen.
-
Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan.
-
Aardappelschijfjes aan de kook brengen en ca. 3 minuten koken.
-
Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, gesnipperde ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en nog ca. 3 minuten koken.
-
In het vocht 10 minuten laten afkoelen.
-
Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken.
-
Vermengen met de mayonaise en de gehakte kruiden.
-
Af laten koelen