
Paddenstoelensoep (4p)

Ingrediënten:
- 100 gr kastanjechampignons
- 200 gr paddestoelenmix
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr (room-)boter
- 50 gr bloem
- 2 el crème fraiche
- melk om iets te verdunnen
- 1L paddestoelenbouillon (of runder)
- peper en zout
Bereidingswijze:
-
Borstel of was de paddestoelen goed om al het zand eruit te halen.
-
snij de paddestoelen in dunne plakjes.
-
Snipper de ui en pel en pers de knoflook
-
Fruit de ui en de knoflook in een pan met de boter
-
Zet het vuur laag en voeg al roerend de bloem toe om een roux te maken (goed blijven roeren met een garde!)
-
Voeg met kleine scheutjes de bouillon toe aan de roux. Zorg dat het een mooi glad mengsel blijft
-
Voeg de crème fraiche toe en om te verdunnen eventueel een paar scheutjes melk
-
Voeg de paddestoelen toe en laat 15 minuten zachtjes koken
-
Breng op smaak met peper en zout en of maggi
-