Paddenstoelensoep (4p)

Ingrediënten: 

- 100 gr kastanjechampignons

- 200 gr paddestoelenmix

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 50 gr (room-)boter

- 50 gr bloem

- 2 el crème fraiche 

- melk om iets te verdunnen

- 1L paddestoelenbouillon (of runder)
- peper en zout 

 

Bereidingswijze:

  • Borstel of was de paddestoelen goed om al het zand eruit te halen.

  • snij de paddestoelen in dunne plakjes. 

  • Snipper de ui en pel en pers de knoflook

  • Fruit de ui en de knoflook in een pan met de boter

  • Zet het vuur laag en voeg al roerend de bloem toe om een roux te maken (goed blijven roeren met een garde!) 

  • Voeg met kleine scheutjes de bouillon toe aan de roux. Zorg dat het een mooi glad mengsel blijft

  • Voeg de crème fraiche toe en om te verdunnen eventueel een paar scheutjes melk

  • Voeg de paddestoelen toe en laat 15 minuten zachtjes koken

  • Breng op smaak met peper en zout en of maggi

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon