Wat we beter niet kunnen eten

Over een paar weken is het zo ver: ik ga beginnen als voedingsdeskundige! Met veel enthousiasme ben ik de afgelopen maanden door de theorie en praktijkvoorbeelden van voeding heen gelopen. En in de afgelopen tijd heb ik veel mensen gesproken die, naar eigen inzicht, gezonder proberen te eten. En ik moet eerlijk toegeven, ik viel van de ene verbazing in de andere.

We sluiten met z’n allen steeds meer voedings- middelen uit ons weekmenu. Wanneer ‘Men’s Health’ of Cosmopolitan vertellen dat we beter geen druiven kunnen eten omdat we daar dik van worden, laten we het gekleurde bolletje massaal links liggen. Maar omdat er natuurlijk wel iedere keer iets nieuws geschreven moet worden over “slechte voeding”, afvalbeloftes of dé gouden tip voor een sixpack, gaan we eigenlijk steeds mínder eten!

Ik maak voor u een opsomming van voedingsmiddelen die veel mensen “gevaarlijk” vinden voor hun gezondheid of de slanke lijn:

2009

brood, aardappelen, banaan, rijst, boter, appels, melk en zelfs bessen, ananas en galiameloen. De producten die we massaal inkopen omdat ze op de verpakking hebben staan dat het goed voor ons is: cholesterolverlagende margarine, calciumverrijkte melk, producten met 0% vet (wat er überhaupt nooit in heeft gezeten vanuit de oorsprong), producten met 0% suiker (idem) en

Tot slot vertelde mij iemand dat ze was gestopt met fruit eten, vanwege de suikers, maar wel iedere avond een overheerlijke Wiener Melange (van oploskoffie) dronk, want dat was zo lekker. En ik bedacht me dat in plaats van 1 Wiener Melange met 40 gram suiker, je ook welgeteld 5 appels kunt eten, maar dan mét de vitaminen B1, B2, B6, C, foliumzuur , calcium en magnesium. Hoeven we dát niet meer toe te voegen aan onze andere producten.

In de toekomst hoop ik mensen zo eerlijk mogelijk gezond te krijgen, met een gezond gewicht. Met voedsel.

Wat we beter niet kunnen eten

margarine met toegevoegde vitamine D . Dat is toch gek? We zijn steeds meer gemanipuleerde producten gaan beschouwen als échte voedingsmiddelen en de natuurlijke producten als boosdoeners van zwaarlijvigheid of darmproblemen. Sinds wanneer zijn we de producten die eigenlijk ingrediënten zijn, gaan inruilen voor producten die ingrediënten hebben? En is het niet opvallend dat de “verrijkte” producten waar bepaalde producenten iets aan kunnen verdienen, worden aangeprezen boven de ordinaire voedingsstoffen die moeder natuur ons biedt?

Marjoleine Peusens Voedingsdeskundige i.o.

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon