De nieuwe Schijf van Vijf

Vandaag kwam het nieuwe advies van de gezondheidsraad uit. Hierin staat wat we dagelijks of wekelijks zouden moeten eten om gezond te blijven of gezonder te worden. Natuurlijk is dit voor voedingsdeskundigen en diëtisten een spannende dag! De schijf van vijf was al een beetje achterhaald, maar in de afgelopen jaren hebben allerlei hypes ons hoofd op hol gebracht. Zoals ik eerder al schreef denken we dat allemaal natuurlijke producten niet meer mogen in een gezond dieet en vervangen we dit door allerlei shakes, smoothies en producten met toegevoegde mineralen en vitaminen.

Opvallend in het nieuwe advies is dat men minimaal 3 sneetjes brood zou moeten eten. Ik ben het hier mee eens. De broodfobie (want koolhydraten) lijkt vooral te zijn ontstaan door alle broodvarianten zoals koffiebroodjes, pizzabroodjes, worstenbroodjes en ga zo maar door. Een gewone boterham met gezond beleg bevat hartstikke veel vezels (goed voor de darmen en vetafvoer), ijzer (voor energie en concentratie) en vitamine B (voor het zenuwstelsel en energie). Ook noten mogen we meer noten eten. Nee, geen borrelnoten, maar ongebrande en ongezouten noten. En koffie? Koffie mogen we gewoon drinken, maar alleen als het door een filter is gehaald. En misschien je een paar koppen koffie vervangen door thee of water?

Ik ben blij met de nieuwe adviezen van de gezondheidsraad. Eindelijk weer een duidelijke leidraad over voedsel, met gewone voeding die voor iedereen beschikbaar is!

Wil je zien wat jij aan je voedingspatroon kan veranderen, of heb je gezondheidsproblemen die wellicht met je voeding te maken hebben? Vraag het gerust!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon