Jubileum

Deze maand vier ik een jubileum! Sinds vorig jaar december ben ik gestopt met het eten van vlees. Wel af en toe vis, maar ook zo min mogelijk dierlijke zuivel. Dit vanwege gezondheidsredenen. En ik moet eerlijk zeggen dat door het afgelopen jaar heen ik meer interesse ben gaan krijgen in voeding en welk effect het heeft op onze gezondheid en het welzijn van onze planeet. Steeds als ik een stuk tekst lees over hoe dieren en het vlees dat we eten gemanipuleerd worden, ben ik blij dat ik daar in ieder geval niet (meer) aan meedoe.

Ik hoor velen van jullie zeggen: maar we hebben vlees nódig. We moeten meer proteïnen eten en geen koolhydraten meer! Maar dat is niet helemaal waar. We hebben inderdaad proteïnen nodig maar die kunnen

ook plantaardig zijn, denk aan soja, tofu en seitan. Maar ookveel peulvruchten en noten bevatten eiwitten. En het elimineren van koolhydraten uit je dieet kán helemaal niet. Koolhydraten zitten in groenten en fruit en dat zijn toch zeer belangrijke voedingsgroepen die we dagelijks in grote hoeveelheden nodig hebben.

We hebben geen vlees nódig en al zeker niet in de hoeveelheden die we nu consumeren. 125 gram per dag is genoeg. Vaak eten we 250 gram en dan het vleeswaren op brood nog niet meegeteld. Ik ben heel benieuwd hoe mensen er over denken. Wat zou jij er van vinden om één keer per week geen vlees of vis te eten? Heb je er wel eens over gedacht om minder vlees te eten of moet je er juist helemaal niet aan dénken? Wat is je motivatie is om het eetpatroon dat je nu hebt aan te houden? In het afgelopen jaar ben ík me beter gaan voelen, heb minder

behoefte om te snoepen en slaap beter. De eerste weken heb ik gezocht naar goede recepten en hele lekkere dingen gevonden!

Wil jij weten hoe je beter kunt eten? Heb je lichamelijke klachten of gebruik je medicijnen waarvan je denkt dat je ze met voeding kunt minderen?

Laten we er samen naar kijken!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon