Een stuk voor de mannen

Je hebt een prachtige auto. Je poetst hem regelmatig van buiten én van binnen, je gebruikt de juiste motorolie en je tankt liever de brandstof voor formule 1 wagens dan de goedkopere variant. Want je wilt niet dat je onverwacht langs de weg komt te staan en al helemaal niet dat je in een doffe, smerige bolide rondrijdt. Wat doe je als er een lampje gaat branden op je dashboard? Oranje: zo snel mogelijk stoppen om te kijken wat er aan de hand is, rood: direct stoppen!

Als je dit nu gaat vergelijken met je eigen lichaam. Je poets de buitenkant, de binnenkant probeer je in topconditie te houden door regelmatig wat gewichten te tillen in de sportschool, of door je hart en longen uit te dagen tijdens een stuk rennen of fietsen. En wat voor brandstof tank je?

Dát is een goede vraag, hè? Tank je je lichaam ook met het beste van het beste, of gooi je regelmatig een paar liter benzine in je dieselmotor? Of erger nog: iets dat helemaal geen brandstof is? Waarschijnlijk dénk je niet eens aan het onderhoud van “de motor” door er af en toe kwalitatief goede “olie” bij te doen. De meesten van jullie zien waarschijnlijk op een verpakking "olie" staan en denken dan, dat het goed voor je is.

Niet om te plagen of om met het vingertje te wijzen. Maar velen van jullie hebben regelmatig een oranje en soms zelfs een rood lampje branden. Jullie weten het beste welke momenten dat zijn.

Hoe vaak denk je aan de brandstof die je in je lichaam stopt? En doe je soms iets extra's om de motor gezond te houden? Want laten we eerlijk zijn, het is prachtig als je “auto” blinkend gepoetst is, maar je hebt er niks aan als 'ie hapert met rijden, of erger: als je stilstaat.

En dan nog één vraag: verwacht je van je lichaam een boodschappenwagentje te zijn, of wil je moeiteloos van nul naar honderd? Heb je het gevoel dat je lichaam een "oranje lampje" geeft, maar weet je niet goed hoe je het beste je lichaam in topconditie kunt houden? Misschien kun je dit met betere brandstof en de juiste motorolie doen. Laten we er samen naar kijken!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon