Dagboek van een voedingscoach

Het is zo leuk om mensen te coachen! Niet alleen het feit dat je mensen kunt overtuigen dat ze zélf de beste keuzes kunnen maken (geen voorgeschreven programma’s, maar een passend zelfbeeld), vooral ook het contact en de verhalen zijn leuk.In de afgelopen weken ben ik bijna wekelijks bij mensen thuis geweest die meededen aan mijn proef. En wat is het dan gezellig om even bij te praten, de kinderen te zien (boefjes!) en even in de keukenkastjes te kijken. In de afgelopen weken heb ik ook gezien dat met een paar kleine aanpassingen per week iedereen de kilo’s zag minderen en zich beter gingen voelen, zonder dat ze rijstwafels en wortels moesten gaan eten. En ik hield er zélf ook een paar mooie tips aan over (kokosthee, zelfgemaakte sambasaus, ei-in-avocado).

Maar het allermooiste waren de eetdagboeken. Iedereen heeft braaf iedere dag opgeschreven wat er gegeten én gedronken werd. En de weekenden werden meestal vergezeld met een “Sorry!” of “de gehaktballetjes van mam zijn gewoon lekker” of een smiley. En heel af en toe stond er ook gewoon “> 1 fles wijn“ op het menu, wat dan door manlief mondeling aangevuld werd met een “minstens!”.

Een keer heb ik uitgerekend hoeveel calorieën één poffertje heeft. Een maand later werd me vertelt dat toen zoonlief vroeg “mamma, zullen we poffertjes eten?”, mamma zelf schrok hoe hard de “NEE!!” eruit kwam.

Dat zijn prachtige momenten. Daar samen om kunnen lachen betekent dat iedereen er wel mee bezig is, maar snapt dat het onmogelijk is om binnen een paar weken een nieuwe levensstijl aan te nemen. Dáár gaat het om. En afgezien van de flessen wijn, liters bier en mini- gehaktballetjes in het weekend, werd het patroon door de week zo mooi aangehouden dat er tóch iedere week wat van het gewicht (lees:vetpercentage) af was!

Iedereen die meegewerkt heeft en nog meedoet: Ontzettend bedankt voor de mooie momenten, de situaties waarvan ik heb kunnen leren en waar ik van kan genieten. We gaan lekker door!

Voor iedereen die interesse heeft om mee te doen aan het “nieuwe levensstijlprogramma”: neem contact met me op!

Ik ben te bereiken via e-mail en telefoon en ben met grote regelmaat te vinden bij Health & RacketClub Venlo- Boekend.

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon