Bikiniproof

Je neemt een goed voornemen: Volgend jaar zorg ik dat ik er fantastisch uitzie in bikini! Op Facebook worden er dan motivatieqoutes gedeeld als: “Een bikinilichaam wordt gemaakt in de winter”. Of juist door de tegenstanders van de sporthypes: “beter 15 dagen schamen op het strand, dan 365 dagen beulen in de sportschool”.

Hoe komt het toch dat we gefixeerd zijn op hoe we er uit zien? En dat we denken de makkelijkste weg te kunnen kiezen? Er zijn genoeg dames en heren onder ons, die denken dat we met 15 minuten buikspieroefeningen het lichaam krijgen van een doorgewinterde sporter. Daarnaast vraag ik me af of we echt moeten kijken naar hoe we eruit zien of dat we af moeten gaan op hoe we ons voelen!

Recent heb ik foto’s gezien van mezelf waar ik heel slank op ben. En terugdenkend en die tijd kan ik drie dingen concluderen: ik was niet fit, niet gelukkig en had geen energie. Tegenwoordig kan ik niet zonder sporten. Geloof me, soms heb ik ook geen zin. Maar als ik dan een uurtje geweest ben voel ik me 10x beter. Ik heb juist méér energie en kan me beter concentreren. En ook met gezond eten voel ik me beter, kan beter mijn bed uit en merk dat ik me beter voel de dag na een heftig feestje (lees: minder grote katers). Nee, ik heb een verre-van Sylvie Meis Bikinilichaam. Maar dat maakt me weinig uit. Ik kom namelijk zonder ademnood een trap op (ook wel twee), ik fiets met het grootste gemak naar de stad en terug en kan zelf grote tassen boodschappen en kratjes bier dragen. Dát is belangrijk. Terugkomend op de vraag “waarom de focus op 15 dagen strand?” Ík wil 365 dagen per jaar fit zijn! En dát doel zorgt er voor dat ik iedere dag bewust keuzes maak voor voeding en beweging. Iedereen een hele fijne zomer gewenst!

Marjoleine Peusens

Voedingscoach

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon