Logisch Biologisch?

Wat is het nut van biologisch boodschappen doen? Misschien is het beter voor het milieu, smaakt het lekkerder? Het is vaak in de meeste gevallen een stuk duurder. En dan is het nog maar de vraag of het ook echt biologisch ís.

Biologische voeding moet milieu- en diervriendelijk zijn en vrij zijn van toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. En milieuvriendelijk is als het zonder al te veel energie geproduceerd en met name getransporteerd is.

Sinds een halfjaar heb ik een leuk biologisch winkeltje gevonden. Je vindt er allemaal streekproducten, het is ontzettend dichtbij én het is een stuk goedkoper dan alle voorverpakte producten in de supermarkt. En als er een, voor mij onbekend, product is geeft de eigenaresse een recept mee om te proberen. Er hangen overigens door de hele winkel recepten en tips om lekker en gezond te eten. Hoe dat winkeltje heet en waar het is? Ik noem het “ de groenteboer” en mijn winkeltje is te vinden in de Boekend. Vanuit Health & Racket gezien net achter de rotonde. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar als je goed nadenkt is dit de perfecte biologische winkel voor groente en fruit. De selderij wordt regelmatig nog even snel van het land gesneden en de asperges komen uit een straal van maximaal 10 kilometer. Soms hoor ik mensen zeggen dat het winkeltje niet álles heeft. En dat klopt. Maar eigenlijk eet je daardoor met name de seizoensgroente: asperges en aardbeien in de zomer en boerenkool in de winter. Ik vind het een gezellig winkeltje waar ik regelmatig iets nieuws ontdek. Na het sporten ga ik daar snel even langs. En tegenwoordig kom ik steeds vaker sporters tegen die hetzelfde rondje door de Boekend maken. Het is dus nog niet zo’n gek idee! Steeds vaker vertellen mensen me dat ze 1 of twee dagen bewust gezond, biologisch en/of vegetarisch eten.

Wat is jouw reden om af en toe stil te staan bij wat en hoe je eet? Let je daarbij ook op de producten die je koopt? Vind je dat je er veel extra moeite voor moet doen? Ik ben benieuwd naar jullie motivatie! Marjoleine Peusens Voedingscoach

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon