7 Tekenen dat je tóch aan het afvallen bent

Je kent het wel, je staat op de weegschaal en er gaat geen gram vanaf. sterker nog: er is 100 gram bijgekomen! Hoe kan het dat je niet lichter wordt, terwijl je je zo goed aan je voedingsplan hebt gehouden? Waarschijnlijk is je lichaam toch aan het veranderen, maar zie je dat niet aan je gewicht. 7 signalen dat je lichaam tóch aan het veranderen is:

1) Je zit vol na je geplande maaltijd

Ons verteringsysteem vertelt ons wanneer we "vol" zitten na een maaltijd. Voedingsmiddelen die sterk bewerkt zijn, geven echter het signaal aan onze hersenen dat we door moeten blijven eten. Die zak chips moet leeg! Alle verse producten zoals groenten, fruit, vlees, vis, tarwe en peulvruchten geven een eerlijk signaal. Je hebt dan dus ook een eerlijk beeld dat je genoeg gegeten hebt.

2) Je hebt meer energie Wanneer je de juiste voedingsmiddelen eet, geef je je lichaam (en daarmee jezelf) meer energie om de dag actief door te komen. Dus geen hongerklop, geen trillende handen, geen concentratieverlies en niet de drang naar een kop koffie om wakker te blijven. Het uitblijven van deze signalen geeft dus aan dat je je lichaam écht aan het voeden bent. 3) Je slaapt beter

Ondervoeding, overtraining en gebrek aan de juiste vitaminen en mineralen zorgen er voo

r dat je lichaam niet de juiste "slaapstofjes" aan kan maken. Daardoor ga je draaien, woelen en wordt je niet uitgerust wakker. Met de juiste voeding slaap je dus beter! 4) Je kleding zit nét iets lekkerder Ook al geeft de weegschaal het niet aan, je vetmassa is al aan het slinken! En dat merk je in je kleding. 5) Je bent beter gehumeurd Omdat je meer energie hebt, beter slaapt en je kleding makkelijker zit natuurlijk! Maar ook omdat je lichaam je dankbaar is dat je ein-de-lijk goed eet! 6) Je hebt meer uithoudingsvermogen en bent sterker Zonder ademnood de trap op, de boodschappentas zelf dragen. Het zit in de kleine dagelijkse dingen. Maar misschien merk je het in de sportschool ook. Kom je normaal gesproken bek af over de finish van je spinning of aerobicsles, dan kun je nu een voldaan gevoel hebben! 7) Je hebt niet het gevoel dat je op dieet bent en kunt je toch houden aan je planning Dit is de beste motivatie! Je bent niet op dieet, je bent je hele levenspatroon aan het veranderen. Dit geeft je dan niet het gevoel dat je moet volhouden. Daardoor komt je gezonde lichaam uiteindelijk vanzelf! (Bron: PrecisionNutrition)

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon