Skibrood (en het ontstaan van mijn achterdocht)


Vandaag was ik in een supermarkt in Duitsland waar je zelf brood kunt pakken en laten snijden in een machine. Er zijn veel verschillende soorten. Mijn onderbewuste vertelt me dat er maar één brood de beste keuze is. En direct begrijp ik waar die keuze vandaan komt. Toen ik drie jaar oud was, mocht ik voor het eerst op skiles. Samen met mijn neef en grote zus. We vonden het gelijk geweldig! Alleen tijdens de lunch kregen we een stevig, vreemd en een beetje zurig brood met Würstle (knakworst) en scherpe Zenf (mosterd). Als kinderen vonden we het niet lekker. Onze ouders vertelden ons dat het "skibrood" was en dat we daardoor nóg harder konden skiën. Daardoor aten we de lunch snel op en gingen snel verder met de skiles. 18 jaar later (u leest het goed), waren we zoals ieder jaar met de hele familie bij elkaar in het skidorp om vakantie te vieren. We waren die dag net aangekomen en ik wilde iedereen trakteren op een echte ski-lunch. Samen met mijn vriend, Louis, ging ik naar de winkel. Al snel vonden we de Würstle en extra scharfe Zenf. Bij de bakker vroeg ik het meisje aan de balie om een "Skibrood". Mijn Duits is goed, maar het meisje begreep me niet. Ik legde uit welk brood ik bedoelde, ik zag het immers gewoon liggen! Ze zei "Ach, Sie meinen Bauernbrot!" Louis begon te lachen. Op mijn 21e kwam ik er op brute wijze achter dat het brood dat ik kende als "het beste om op te skiën" helemaal geen skibrood was! Sterker nog, skibrood bestaat helemaal niet! Mijn advies dat u kunt halen uit dit verhaal, is dat kinderen iets sneller eten dat ze niet echt lekker vinden, als er een spannende naam aan gegeven wordt. Ik heb het vaker geschreven in een blog. Maar misschien is het op een bepaalde leeftijd handig om te vertellen dat "groene monstersoep" gewoon broccolisoep is... In de supermarkt in Duitsland had ik de keuze tussen verschillende broden. Met een aankomende skiweek in zicht met "neefje" Bart, heb ik toch maar gekozen voor het "Weltmeisterbrot". Gewoon, voor de zekerheid...

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon