Geen vergelijk

Het nieuwe jaar is pas 6 dagen oud. En in die 6 dagen ben ik op alle social media op de hoogte gesteld van allerlei personen en instanties die mij beter, fitter, slanker en mooier willen maken. Want wie wil nou niet zo zijn als de man of vrouw uit het magazine? Graag wil ik mensen helpen bij het aanleren van gezonde voedingsgewoontes. Het aanleren van nieuwe gewoontes is vaak hard werken. Je hebt jarenlang een patroon gevolgd, waar je niet over na hoefde te denken. Je lichaam is er ook aan gewend om steeds dezelfde activiteiten te doen. Als je dat wilt veranderen, is dat dus hard werken. Er komt eigenlijk altijd wel een keer een motivatie-dip voorbij. Want door alle verhalen die we lezen, dénk je vaak dat afvallen, een semi-professioneel atleet worden of altijd gelukkig zijn met je liefje “een makkie” moeten zijn!

Vandaag las ik een artikel in Ornish Lifestyle magazine: Quit Comparing Yourself to Others (vergelijk jezelf niet met anderen). En er stonden twee mooie frases in die ik vandaag met je wil delen.

“Don’t compare your inside, with someone else’s outside” Jíj weet dat je ’s morgens niet gezellig bent, dat je humeurig bent als je niet eet wat je normaal erg lekker vindt en dat je er van baalt dat je al tijden geen avondje mee ruit bent geweest.

Maar vergelijk dat niet met de foto’s die je ziet van mensen op social media. De foto’s waar ze waarschijnlijk 15 minuten voor hebben geposeerd om te kijken wat de beste hoek is. De foto’s die waarschijnlijk 10x over zijn gedaan. De foto’s die gemaakt zijn op de goede, bijzondere momenten.

“Don’t compare your Chapter 1 to someone else’s Chapter 20”

Iedereen is bij het begin begonnen, bij “hoofdstuk 1”. Er staan mensen in je vriendenlijst, of er zijn mensen die je volgt die al maanden of zelfs jaren aan het werken zijn aan hun doel. Zij zijn al (ver-)gevorderd en zijn al bij “hoofdstuk 20”. Het is oneerlijk om jouw vooruitgang daarmee te vergelijken.

Vier je eigen successen, wees trots op jouw persoonlijke vooruitgang. En heb je een eerste doel behaald? Dan mag je daar natuurlijk ook naar buiten toe trost op zijn door het op social media te zetten. Misschien kun je af en toe ook eens delen hoe de zware weg naar je doel verloopt?

Marjoleine Peusens Voedingscoach

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon