Limburgs oud op nieuw

Wat betreft goede voornemens kennen we in Limburg eigenlijk twee keer “oud op nieuw”. De eerste keer is na de kerstdagen en de tweede keer na de vastelaovend. Sommigen van ons beginnen heel enthousiast met een gezonde leefstijl in januari, maar na een paar weekenden van Prinsenbal, Prinsenreceptie en liedjesavonden denken veel van ons: ik start ná de vastelaovend wel weer opnieuw, ik ga vásten. Ik ben zelf ook altijd benieuwd of mijn kleren voor de Boerebroelof nog passen. Die heb je immers maar één keer per jaar aan!

Toch wilde ik het dit jaar anders doen. In de afgelopen maanden ben ik steeds meer tot de conclusie gekomen dat het zónde is om de helft van je weekend te verdoen aan bijkomen van de avond ervoor. Daarnaast heb ik nog steeds een doel (qua sport en spiermassa). Door de vele avonden doorzakken in januari, februari en soms ook nog maart, ben ik eigenlijk een heel jaarkwartaal aan het “zondigen”.

Dus afgelopen vastelaovend ben ik goed beslagen ten ijs gekomen. Een grote pan tomatensoep gemaakt, veel fruit ingekocht en alle ingrediënten voor een gezond ontbijt. Daarnaast had ik het voornemen om alchoholvrij te blijven. En dat is vrij aardig gelukt én goed bevallen! Iedere ochtend fris op en zaterdagochtend heb ik een stuk kunnen hardlopen.

En waar op dinsdag anderen hun broek met veiligheidsspelden en houtje-touwtje constructies dicht moesten maken (of gewoon écht niet meer aan konden), paste ik gelukkig gewoon in mijn kleren. Vanmorgen was ik een halve kilo vetmassa kwijt. En daar ben ik zo blij mee! Normaal gesproken zou ik na de vasteloavend drie kilo moeten “compenseren”.

Ik ben van mening dat ieder zijn eigen weg moet kiezen. Maar heb jij wél twee keer per jaar oud op nieuw? Heb jij de afspraak gemaakt om ná de vastelaovend te gaan vasten? En heb je een doel op het gebied van voeding, gewicht en gezondheid? Ik kan je helpen!

Marjoleine Peusens

Voedingscoach Gewichtsconsulent

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon