Tips voor je ijsblokjeshouder

August 31, 2017

Langzaam begint de zomer uit te doven en wordt het kouder. Misschien heb je, net als ik, je ijsblokjeshouder regelmatig gebruikt om je drankjes te koelen. Maar je kunt het voor nog zo veel meer gebruiken!

Een aantal alternatieve gebruikstips voor je ijsblokjeshouder en kleine vriezerzakjes:

 

1. Vries nu nog zomerfruit in om er straks nog van te genieten


2. Maak je eigen bouillon (zoutarm) en vries deze in zodat je porties kunt pakken die je nodig hebt


3. Er schijnen mensen te zijn die restjes wijn hebben. Deze kun je ook invriezen voor het gebruik in gerechten


4. Je verse kruiden zijn nu nog prima. Hak ze fijn en vries ze in olijfolie of gesmolten boter in voor later


5. Zelfgemaakt pasta- of pizzadeeg kun je makkelijk in porties invriezen. Maak dus een grote portie om het altijd bij de hand te hebben


6. Ook beslag kun je invriezen! Mocht je een keer te veel hebben...


7. Mocht er toch nog een keer een warme dag komen: vries partjes citroen en limoen in water in voor die onverwachte warme nazomerdag


8. Je eigen versgemaakte pesto en dressings zijn makkelijk in te vriezen


9. IJskoffie! Vries een ijsblokjeshouder met koffie in! Je kunt deze blokjes dan gebruiken voor ijskoffie in combinatie met vanille-ijs en een beetje kaneel. De minder romige en dus slankere variant is met melk in plaats van vanille-ijs.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 10, 2018

July 7, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon