Voorbij alle hypes

Wat is het toch moeilijk om uit alle adviezen de goede te halen! Je hoeft Facebook maar te openen en de ene hype na de andere vliegt je om de oren. En we delen het ook nog eens allemaal massaal. Van oudsher zijn we lui. We willen graag een wondermiddel om een moeilijk te behalen doel, tóch te bereiken. De oermens moest zuinig zijn met zijn energie en zo zijn we "geprogrammeerd" om alles zo makkelijk mogelijk te doen. In de tegenwoordige tijd wordt alles ons al zó makkelijk gemaakt dat we een energieoverschot hebben. De tegenwoordige mens is gemiddeld gezien te dik en niet fit. En omdat we nog steeds "geprogrammeerd" zijn om de makkelijkste weg te kiezen, zijn we snel geneigd te geloven dat je met bijvoorbeeld een ananasdieet makkelijk af kunt vallen. Of dat je met slechts 15 minuten buikspieroefeningen per dag een sixpack kunt creëren. Helaas is het vaak niet zo makkelijk. Sterker nog, het is een hele wetenschap om tussen al die hypes de juiste informatie te vinden. Gelukkig is er een groepje voedingswetenschappers die bij elkaar is gaan zitten en een boek heeft geschreven. Ze noemen zich I'm a Foodie en schreven een mooi boek. Daarin staat beschreven hoe je een goede salade op moet bouwen en de zin en onzin van koolhydraatarm eten. En vandaag kreeg ik een berichtje dat hun tweede boek verkrijgbaar is. Daarin bespreken ze alle wetenschappelijk bewezen do's & dont's rondom sportvoeding. Je mag me een I'm a Foodie fan noemen! Hoe maak jij onderscheid tussen waarheden en onwaarheden omtrent voeding op alles social media? Wanneer weet je dat het "slechts" om een hype gaat?

Marjoleine Peusens Voedingscoach Gewichtsconsulent


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon