Vakantie!


Vandaag beginnen in het zuiden de schoolvakanties weer. En wat hebben we al een paar prachtige zonnige weken erop zitten. De vakantieperiode is een tijd waarin je de boel even de boel kunt laten. Maar meestal is het niet gunstig voor je voornemens om gezond te eten en te bewegen. Een ijsje, borrelen op een terrasje mét wat lekkers erbij en urenlang op een luchtbedje drijven. het moet allemaal kunnen. Maar als je thuis komt en de vakantie is weer voorbij, ben je vaak weer een paar kilo zwaarder. Die paar kilo waar je zo hard voor gewerkt hebt ze eraf te krijgen vóór de vakantie. Zonde, toch?

Voordat je op vakantie gaat, denk er dan eens over na wat echt belangrijk voor je is. Een ijsje eten met je kinderen geeft je een vakantiegevoel. Maar is het dat ijsje? Of is het de tijd die je spendeert met je kinderen? En ook op het terrasje: is het die paar biertjes of het kletsen met een vriend of vriendin terwijl je lekker kijkt wat er allemaal voorbij komt lopen? En kunnen die momenten misschien ook anders ingevuld worden? Wél de contacten en de sfeer, niet de extraatjes waardoor je straks misschien teleurgesteld bent. En als laatste, maar zeker niet als minste: beweging. We zijn geneigd veel te zitten, liggen en hangen. Dat geeft vakantie gevoel. Maar denk ook daar eens over na. Loop naar een terrasje en weer terug. Blijf niet alleen aan het zwembad zitten maar ga ook zwemmen of spelen. En een stuk zwemmen in zee kan ook een behoorlijke pittige work-out zijn. Streef tijdens de vakantie niet naar perfectie, probeer niet af te vallen, maar streef naar gelijkstand. Niets erbij, niets eraf en na de vakantie nog steeds in een goede conditie. Fijne vakantie!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon