Hopelijk betaal je voor niks


Bron: NOS

In het nieuws was deze week dat de zorgverzekeringspremie met € 3,- per maand omhoog gaat. En de reacties hierop waren niet mis. “De Nederlander” voelt zich bedrogen en uitgekleed door de hoge premies en geven daarbij aan dat er steeds minder vergoed wordt. Maar klopt dat wel? De zorgverzekering is er in eerste instantie om kosten de betalen voor mensen die onverhoopt ziek worden. Maar daarnaast worden ook veel kosten vergoed die te maken hebben met ouder worden en een ongezonde leefstijl. Neem een bril, hoortoestel of loophulpmiddel. Dat zijn naar mijn idee hulpmiddelen, waarvan we kunnen verwáchten die ooit nodig te hebben.

Maar ook door de ongezonde leefstijl van “De Nederlander” liggen diabetes, hoog cholesterol en hart- en vaatziekten op de loer. We weten dat je van roken, verkeerde voeding en onvoldoende bewegen ernstig ziek kunt worden. Maar hoe kan het dat we dat risico voor lief nemen? “De Nederlander” betaalt zich iedere maand blauw aan zorgverzekeringspremie en klagen aan de andere kant dat ze meer vergoeding willen voor dingen die ze zélf nodig hebben. Wellicht met de gedachten: Ik betaal veel , dus ik wil er alles uit halen?

Gelukkig wordt er tegenwoordig ook meer aandacht besteed aan preventie en zijn er budgetten voor interventieprogramma’s zoals stoppen met roken of voor een gezondere leefstijl. Die kosten zijn veel lager en kunnen voorkómen dat we ernstig ziek worden en je écht (dure) zorg nodig hebt. Ik hoop (en merk) dat huisartsen gelukkig steeds meer aansturen op leefstijlinterventie in plaats van medicatie voor te schrijven.

Investeer in jezelf en hopelijk betaal je iedere maand al die premie niet voor zorg die je zelf nodig hebt en kunnen de zorgkosten in de toekomst misschien wel omlaag...

Marjoleine Peusens Voedingscoach Gewichtsconsulente

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon