Vegetarisch eten: hoe dan?

Steeds meer mensen gaan een dagje in de week vegetarisch eten. Als ik vraag wat ze daarvan vinden, geven ze aan het gevoel te hebben "goed bezig te zijn", maar ze staan er niet om te springen. Ik eet al een aantal jaar geen vlees meer. Wel twee keer per week vis, dus technisch gezien ben ik een pescotariër. In het begin had ik er ook moeite mee om het vlees te vervangen. Maar dáár zit de pijn: we proberen het vlees te vervangen. En dat is precies wat je niet moet doen om lekker en gevarieerd vegetarisch te eten. In mijn opinie is alles wat je na probeert te maken, nét niet voldoende om het origineel te vervangen. Dus ben ik op zoek gegaan naar vegetarische recepten.

Verschillende kookboeken hebben ook vegetarische recepten, maar er bestaan ook vegetarische kookboeken. En natuurlijk bestaat er op het internet zoiets als 'smulweb' of 'fransesca kookt'. Punt is dat je af en toe even je repertoire moet opfrissen en wat makkelijke recepten zoeken. Misschien kun je nu alvast een lekker recept vinden voor dierendag aanstaande vrijdag? Ik geef je er hier alvast een voor Pittige Pompoensoep en een makkelijke pasta.

Smakelijk!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Voedingscoach Marjoleine Peusens

 

tel. 06-44501699

marjoleinepeusens@gmail.com

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon